Over Sika Footwear 

Schoenen om in te werken 

Bij Sika Footwear ontwikkelen, produceren en leveren we schoenen voor de werkende mens. Van de verpleegkundige met een 12-uurs dienst tot de aannemer die wegen en bruggen bouwt. De wensen variëren, maar voor alle schoenen geldt: De schoenen moeten passen bij zowel de voeten als het werk dat wordt gedaan! 

Sika Footwear is een Deens bedrijf dat zijn eerste voorzichtige stappen in 1870 zette. Natuurlijk staat de leeftijd niet gelijk aan kwaliteit, maar het is moeilijk argumenteren tegen bijna 150 jaar inzicht en verbeteringen. Tegenwoordig gebruiken we die kennis om onze eigen producten helemaal opnieuw te ontwikkelen en om de allerbeste merken op de markt te selecteren en te vermarkten. 

Ja, bij Sika Footwear weten we best wat over schoenen. Maar het is voor ons net zo belangrijk om te luisteren naar diegenen die de schoenen in het dagelijkse leven werkelijk gebruiken. Daarom ontwikkelen we onze eigen producten in nauwe samenwerking met de gebruikers, omdat het uiteindelijk hun mening is die telt. Dus of het nu gaat om een extra slipbestendige zool of nog beter comfort, doen wij altijd die moeite. Op gemeenschappelijke voet krijgen we namelijk de beste resultaten. 

Als u Sika Footwear kiest, krijgt u met andere woorden het hele pakket en bovendien bent u gegarandeerd van een service die ook buitengewoon is. Snelle en veilige levering, deskundig advies en promotionele marketingondersteuning zijn slechts enkele voordelen die ervoor zorgen dat u een stap voor loopt en kunt zorgen voor tevreden klanten en medewerkers! 

Sika Footwear in het kort 

Opgericht: 
Het bedrijf werd opgericht in 1870 door de familie Engelbredt. Sika Footwear is nog altijd een familiebedrijf en wordt tegenwoordig geleid door Ole Engelbredt. 

Locatie: 
Het hoofdkantoor is gevestigd in Herning, Denemarken. Het bedrijf heeft bovendien een eigen fabriek in Lviv, Oekraïne.  

Werknemers: 
140 

Magazijn/logistiek: 
Vanuit het 6.000 m2 grote centrale magazijn in Herning worden jaarlijks 700.000 paar schoenen gedistribueerd naar klanten in voornamelijk West- en Noord-Europa. In 2017 werd een nieuw WareHouse Management System geïmplementeerd, waarmee Sika Footwear klaar is voor de eisen van de toekomst aan effectieve, zekere en snelle leveringen.  

Producten: 
Sika Footwear ontwikkelt, produceert en levert veiligheidsschoenen en werkschoenen voor een groot aantal branches en gebruikers met diverse wensen. We voeren een brede collectie verschillende producten, van schoenklompen, schoenen en sandalen tot laarzen en accessoires.  

Merken: 
SIKA, BRYNJE 

 

De waarden van Sika Footwear 

Dynamisch

We zijn energiek en garanderen een wederzijdse stimulans zodat we altijd voorop lopen! 

Gepassioneerd

We gaan echt heel ver om comfort, welzijn en veiligheid te bieden en ons bedrijf te ontwikkelen, omdat dat voor ons belangrijk is!  

Voorop

We streven er altijd naar om voorop te lopen met wat we doen! 

Het draait allemaal om mensen 

Ons bedrijf is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en openheid om het potentieel in elkaar te stimuleren! 

De markt in het centrum

Alles wat we doen is gebaseerd op de individuele markt en zijn wensen!