IS SLIPWEERSTAND ENN UITDAGING?

Bij veel levensmiddelenbedrijven is SLIPWEERSTAND een dagelijkse uitdaging voor de medewerkers. Als oplossing hiervoor heeft het Deense bedrijf Sika Footwear de Highline serie ontwikkeld voor beroepen rond de foodsector. Gemaakt voor alle sectoren waar veiligheidsschoenen nodig zijn en het beste comfort gewenst is!

De oorzaak van ongevallen door vallen en uitglijden ligt vaak in een combinatie van

  • looks_oneVerkeerde, versleten of vervuilde werkschoenen
  • looks_two Een ongelijke, vuile of gladde vloer en
  • looks_3Onverantwoord gedrag van medewerkers voor zichzelf en voor anderen.

Als de schoenen versleten zijn, moet de juiste oplossing worden gezocht voor de behoeften en werkomgeving van individuele medewerkers. Als er bijvoorbeeld op een natte en gladde vloer wordt gewerkt, zijn slipbestendige loopzolen een noodzaak.

SIKA HIGHLINE veiligheidsschoenen zijn ontwikkeld met speciale aandacht voor de slipgerelateerde uitdagingen binnen de foodsector. De loopzool kenmerkt zich door verschillende eigenschappen en voordelen voor de werknemer die op gladde ondergronden werkt:

  • check Het grove zeshoekige zoolprofiel heeft een groot contactoppervlak en creëert wrijving in alle richtingen, zodat het risico van uitglijden wordt geminimaliseerd. Een optimaal zoolprofiel op vieze, natte en gladde vloeren.
  • check Afgeronde, brede groeven creëren een zelfreinigend effect dat voorkomt dat vuil vast komt te zitten.
  • check Laddergrip zorgt voor een goede grip op ladders en randen
  • check Schuine hiel en strakke lamellen zorgen tijdens het bewegen voor optimaal contact met de ondergrond.
  • check Kleine groeven leiden vloeistof weg, wat zorgt voor een goede grip op de ondergrond.

Lees meer hier over de kenmerken en voordelen van SIKA HIGHLINE


Bij Sika Footwear weten we veel over slipbestendige veiligheidsschoenen en de interactie tussen schoeisel en de werkomgeving. Als slipweerstand een uitdaging is in uw bedrijf, deel ik graag onze kennis en ervaring met u. Lees hier meer over slipweerstand of neem hier contact met ons op.